'Vermeer neemt komende zomer afscheid van Ajax'

26 maart 2014, 12:07

Kenneth Vermeer moet Ajax komende zomer verlaten. Dat stelt Winnie Haatrecht, de zaakwaarnemer van de 28-jarige doelman, tegen AD Sportwereld. Hoewel de sluitpost dit seizoen nog de voorkeur kreeg boven Jasper Cillessen, belandde Vermeer in september op het tweede plan.

Dat Ajax niet verder wil met Vermeer, was volgens zaakwaarnemer Haatrecht vorig jaar al duidelijk: "Kenneth had drie titels veroverd. Hij was een bepalende speler geworden en keepte zelfs in het Nederlands elftal. Hij liet doorschemeren dat hij langer wilde blijven. Als Ajax dan niet komt om je contract open te breken en te verlengen, dan heeft de club andere plannen", weet de zaakwaarnemer van de doelman.

Marc Overmars, technisch directeur van Ajax, laat nog in het midden of Vermeer daadwerkelijk zal vertrekken. "Dat weet je nooit, maar wat ons betreft mag hij blijven. We gaan eerst met Kenneth praten."

Het contract van Vermeer heeft nog een looptijd tot de zomer van 2015, maar genoegen nemen met een plaats op de reservebank, daar heeft Vermeer geen behoefte meer aan, zei hij onlangs. "Dus kijken we inderdaad wat er mogelijk is. Het is niet de bedoeling dat ik nog een jaar op de bank ga zitten", sprak de Ajax-goalie, die van coach Frank de Boer nog wel mag keepen in bekerwedstrijden.

Donderdagavond treedt Ajax in de halve finale van de KNVB beker aan tegen AZ. Vermeer lijkt te kunnen keepen, ondanks liesklachten. Voor Vermeer niet alleen een belangrijk duel, maar misschien ook wel een van zijn laatste wedstrijden voor Ajax. "Het wordt een raar afscheid. Kenneth is een kind van de club, heeft nooit moeilijk gedaan of rare uitspraken gedaan. Als je kijkt naar zijn salaris, ga ik ervan uit dat Ajax zich schappelijk opstelt als er een club komt. Daar moet Kenneth wel een goed gevoel bij hebben", zegt Haatrecht.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen