Koeman: "Met Pellè zijn we natuurlijk altijd sterker"

4 april 2014, 12:49

Feyenoord wil de komende speelronde niet alleen aangrijpen om de tweede plaats in de Eredivisie te verstevigen, maar ook om te voorkomen dat het kampioensfeest al in Amsterdam zal losbarsten. Het treedt in de eigen Kuip aan tegen RKC Waalwijk. Als Feyenoord de Waalwijkers verslaat, dan kan de kampioensschaal zondag nog niet worden overhandigd aan Ajax.

De Rotterdammers zijn zelf niet echt bezig met de naderende climax, aangezien ze druk genoeg zijn met het bereiken van de eigen doelstelling, namelijk directe plaatsing voor Europees voetbal. "Daarvoor moeten we nog twee keer winnen, dan ontlopen we waarschijnlijk de play-offs", zegt coach Ronald Koeman op de officiële clubsite. "Maar we gaan natuurlijk voor het maximaal haalbare, namelijk de tweede plaats. Als wij onze focus behouden en onze goede lijn van de laatste weken kunnen doortrekken, maken we een goede kans om tweede te worden", weet Koeman.

In tegenstelling tot de afgelopen weken kan Koeman weer beschikken over spits Graziano Pellè. Zonder de geschorste Italiaan boekte Feyenoord uitstekende resultaten - de ploeg won vier keer op rij -  waardoor de criticasters die stelden dat de ploeg van Koeman 'Pellè-afhankelijk' zou zijn ongelijk kregen. "Mensen riepen dat wij niets meer zouden zijn zonder Pelllè. De groep heeft bewezen dat we ook zonder hem goed kunnen zijn, als we de juiste focus, concentratie en scherpte hebben. Maar met Pellè zijn we natuurlijk altijd sterker", benadrukt de coach.

"Graziano heeft zich prima opgesteld in de periode dat hij geschorst was. Hij heeft goed getraind en is binnenskamers bezig geweest met de groep. Hij heeft ook zoveel als mogelijk Mitchell Te Vrede proberen te helpen door zijn ervaring op hem over te brengen", vervolgt Koeman, die zondag de degens kruist met broer Erwin Koeman: "Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we tegen elkaar spelen terwijl we allebei trainer in Nederland zijn", denkt Ronald, de jongste van de gebroeders Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen