Roda schiet weinig op met punt tegen AZ

6 april 2014, 18:36

Roda JC heeft vanmiddag dapper gevochten tegen AZ en een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. In Kerkrade werd het in een spannend duel 2-2, al had het zo anders af kunnen lopen. In de blessuretijd kreeg AZ-speler Jóhannsson een enorme mogelijkheid, maar hij schoot naast. Op dat moment stonden de Limburgers al met tien man, nadat Guy Ramos van het veld was gestuurd.

Roda bleef aardig voetballen en Powel was de man die de beste kans kreeg. Hij mocht vrij inkoppen, maar mikte over. Niet veel later mocht hij het nog een keer proberen en deze keer was het wel raak. Dijkhuizen zette goed voor en ook al was deze kans moeilijker dan de eerdere mogelijkheid, kopte Powel nu wel goed in. Gezien het spelbeeld was de voorsprong van Roda terecht. AZ, dat het vanwege blessures en een schorsing zonder vier basisspelers moest doen, had weinig te vertellen in de eerste fase van de wedstrijd. Toch kwam de ploeg uit Alkmaar nog voor rust op gelijke hoogte. Het eerste schot op doel was gelijk raak, via Henriksen. De Noor kreeg na een vrije trap de bal voor zijn voeten en hij haalde hard en succesvol uit. Roda was na de goede start net even met een wat mindere fase bezig en kreeg de deksel gelijk op de neus.

Ondanks de tegenvaller bleef Roda aanvallen. En dat betaalde zich uit, via Guus Hupperts. Hij kreeg na een vrije trap de bal voor zijn voeten en schoot goed raak. Roda deed er daarna alles aan om drie punten te pakken tegen het gehavende AZ. De ploeg startte een slotoffensief en was soms wel gevaarlijk, maar de beste kansen waren voor AZ. Ook moest Roda het in de laatste minuten zonder Guy Ramos doen, die zijn tweede gele kaart kreeg.

Een punt is een punt, maar Roda JC had meer willen hebben vandaag. Aan de andere kant mocht de ploeg ook weer niet klagen, aangezien Aron Jóhannsson het in de blessuretijd voor elkaar kreeg om voor open doel te missen. Kurto lag al verslagen op de grond, maar Jóhannsson mikte naast. Daardoor staat Roda nu nog twee punten achter op NEC. Volgende week wacht FC Twente op Roda, terwijl AZ NEC ontvangt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen