AS Roma kent geen problemen met Atalanta

12 april 2014, 22:42   Bijgewerkt: 13 april 2014, 01:23

AS Roma heeft de thuiswedstrijd tegen Atalanta zaterdag zonder problemen omgezet in drie punten. De formatie van trainer Rudi Garcia zegevierde in het eigen Stadio Olimpico met 3-1 over de tegenstander uit het Lombardijnse Bergamo.

Roma toonde vanaf de eerste minuut initiatief en dat werd al in de veertiende minuut beloond. Rodrigo Taddei brak de ban met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De thuisclub werd daarna iets slordiger, maar op slag van rust viel dan toch de 2-0. Na een mooie combinatie drukte Adem Ljajic uiteindelijk succesvol af.

Ljajic was nadrukkelijk aanwezig in Rome, want in de 62ste minuut was de Serviër aangever bij de 3-0 van Gervinho en even later pegelde hij de bal van afstand tegen de paal. Roma kende vanavond amper problemen, al kwam Atalanta een klein kwartier voor tijd wel op het scoreformulier. Giulio Migliaccio redde de eer met een fraaie kopbal.

AS Roma verkleint door de eenvoudige driepunter de achterstand op koploper Juventus tot vijf punten, maar de titelverdediger komt later deze speelronde nog in actie. De formatie uit Turijn speelt maandag de lastige uitwedstrijd tegen Udinese.