Seizoen voorbij voor Wolfsburg-speler Malanda

16 april 2014, 15:49

Junior Malanda komt dit seizoen niet meer in actie voor VfL Wolfsburg. De middenvelder viel tijdens het bekerduel van dinsdagavond tegen Borussia Dortmund geblesseerd uit en heeft zijn binnenste knieband gescheurd. De Belg staat naar verwachting zes tot acht weken buitenspel.

De negentienjarige was door zijn sterke optredens in de Bundesliga in beeld gekomen bij de nationale ploeg van België, maar kan dus ook een streep zetten door het WK. Malanda hoeft niet geopereerd te worden, zo zegt Wolfsburg-trainer Dieter Hecking. "Dat is een geluk bij een ongeluk. Had hij zoals gevreesd een gescheurde kruisband opgelopen, dan was hij een half jaar uit de roulatie geweest. Nu zal hij uiterlijk bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer beschikbaar zijn."

Hecking baalt van de zware blessure van Malanda. "Het is bijzonder jammer, helemaal voor hem. De laatste weken had hij een basisplaats en genoot hij veel aanzien in de ploeg. De andere spelers zagen dat hij een spelers is die verantwoordelijkheid neemt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen