Vader Malanda boos op Wolfsburg: "Waar is het respect?"

13 januari 2016, 08:24

De manier waarop VfL Wolfsburg omgegaan is met de dood van Junior Malanda is bij diens familie in het verkeerde keelgat geschoten. Vader Bernard Malanda uit in de Belgische krant La Dernière Heure forse kritiek op de handelswijze van de club, hij spreekt van een gebrek aan betrokkenheid en respect.

Malanda overleed ruim een jaar geleden, op 10 januari 2015, na een auto-ongeluk. Vanuit Wolfsburg werd vervolgens niets georganiseerd, stelt Bernard Malanda. "Ik heb zelf de doodskist moeten bestellen en ik heb zelf de repatriëring moeten regelen. Ik heb de facturen moeten betalen. Wolfsburg heeft niets gedaan."

"Wolfsburg heeft destijds mee beslist over de datum en het tijdstip van de begrafenis. De club wilde dat de spelers aanwezig zouden kunnen zijn na hun stage in Zuid-Afrika, maar uiteindelijk kwamen ze te laat aan op de begrafenis. Dat is een gebrek aan respect", moppert de vader van de overleden voetballer. "Ze vroegen ook om de veiligheid van hun spelers tijdens de begrafenis te garanderen, opdat ze niet zouden worden lastiggevallen. Ik heb me gestoord aan dat verzoek. De club moest ons geen bevelen geven." Daarnaast is er nog een verzekeringskwestie, laat hij weten. "Ik lees dat de verzekeringsmaatschappij een vergoeding heeft betaald aan Wolfsburg. Maar denk je dat wij al een euro gezien hebben? Ik zal tot het einde strijden."

VfL Wolfsburg is het afgelopen jaar niet verder gekomen dan loze beloften, stelt de vader. "Wolfsburg wou ons alle sjaals, bloemen en kaarsen bezorgen die de supporters bij het stadion hadden neergelegd, omdat ik er een soort van museum van wou maken. Maar ik heb nog altijd niets gezien. Ze hebben bovendien vorig seizoen de Duitse beker gewonnen. Junior verdient die medaille, want hij had in de vorige ronden meegespeeld. Maar wanneer krijgen we die medaille? Waar is het respect?", vraagt hij zich hardop af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen