'Van Basten volgt Advocaat op als trainer AZ'

18 april 2014, 07:56

Marco van Basten lijkt de nieuwe coach van AZ te worden. Volgens De Telegraaf wordt de huidige trainer van sc Heerenveen volgende week gepresenteerd als opvolger van Dick Advocaat. Naar verluidt is de Alkmaarse clubleiding in hoofdlijnen akkoord met de voormalig bondscoach.

De zoektocht van AZ naar een nieuwe coach houdt de gemoederen al enkele dagen bezig. Eerder deze week liet de Alkmaarse clubleiding weten dat het met één kandidaat in gesprek was en dat een akkoord aanstaande was. Een naam werd toen nog niet genoemd, maar volgens de ochtendkrant gaat het dus om de 49-jarige Van Basten. Hij kondigde eerder dit jaar aan dat hij komende zomer, na twee jaar, vertrekt bij sc Heerenveen.

Als Van Basten inderdaad komt, strikt AZ opnieuw een grote naam als trainer. De laatste jaren zaten Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek en Dick Advocaat al op de bank in Alkmaar. Van Basten is, na Van Gaal en Advocaat, de derde voormalig bondscoach die gaat AZ in korte tijd gaat trainen.

Opvallend genoeg is de kans groot dat Van Basten volgende maand in de play-offs met sc Heerenveen tegenover AZ komt te staan. Beide teams staan momenteel respectievelijk zesde en zevende op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen