FC Twente: "Hard gewerkt voor solide financiële basis"

19 april 2014, 11:56

FC Twente kreeg deze week van de KNVB twee boetes met een totaalsom van 35.000 euro opgelegd omdat het de administratie niet helemaal op orde had. Zo waren ze te laat met het indienen van de jaarrekening. Gert-Jan Nijweide, Manager Finance & Control van FC Twente, benadrukt dat er van paniek geen sprake is.

FC Twente en de licentiecommissie van de KNVB waren het niet eens over de manier waarop de tv-gelden in de jaarrekening 2012/2013 waren verwerkt. "Uiteindelijk is besloten de discussie over de verwerking van de tv-gelden door te schuiven naar het boekjaar 2013/2014", zegt Nijweide op de clubwebsite. "Op basis van de tv-inkomsten heeft FC Twente wel al diverse financiële afschrijvingen gedaan, waardoor op papier een hogere verliesgevende situatie te constateren is."

In de Grolsch Veste is er echter geen paniek. Nijweide: "De afgelopen jaren is er hard gewerkt om een goede solide financiële basis te leggen voor de toekomst van de club. Van deze lijn willen we niet afwijken. Dat is zeker in het huidige economische klimaat een uitdaging, maar we zijn ervan overtuigd dat FC Twente daar op alle gebieden op de lange termijn sterker van wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen