Ontslagen Moyes: "Ik begrijp en deel frustratie van de fans"

23 april 2014, 15:25

Voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United heeft David Moyes iets van zich laten horen. Op de website van de League Managers' Association (LMA), de vakbond van trainers, laat hij weten teleurgesteld te zijn over zijn gedwongen vertrek. Moyes werd dinsdag, na een dienstverband van driekwart jaar, op straat gezet.

"Ik zal er altijd trots op zijn dat ik ben aangesteld als manager van Man United", begint Moyes zijn verklaring. Hij moest op Old Trafford het gat opvullen dat ontstond door het vertrek van Sir Alex Ferguson. "Om na zo'n lange periode van continuïteit in te stappen, was een grote uitdaging. Maar ik heb geen seconde getwijfeld."

"De werkdruk bij een club als Manchester United is immens, maar daar ben ik nooit voor weggelopen. Hetzelfde geldt voor mijn technische staf. Ik wil hen bedanken voor hun toewijding en loyaliteit", vervolgt Moyes. "We waren druk bezig om een nieuw fundament voor de toekomst te leggen. Maar terwijl dat proces in volle gang was, moesten er ook resultaten worden behaald in de Engelse Premier League en Champions League. Helaas zijn deze resultaten niet naar tevredenheid geweest en ik begrijp en deel de frustraties van supporters daarover."

"Ik ben er van overtuigd dat je als coach in je carrière altijd moet blijven leren. In die zin weet ik zeker dat dit een onbetaalbare ervaring voor mij geweest is. Ik blijf er trots op dat ik manager van Manchester United geweest ben en ben Sir Alex Ferguson zeer dankbaar dat hij vertrouwen in mij gehad en uitgesproken heeft", stelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen