Barcelona herrijst met dank aan eigen goals

27 april 2014, 23:07

Barcelona heeft zondag een zwaarbevochten overwinning geboekt op Villarreal. De Catalanen keken na een uur spelen nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar toonden veerkracht en knokten zich naar een 3-2 overwinning. Opmerkelijk genoeg lagen twee eigen doelpunten aan de basis van de wederopstanding. Lionel Messi klaarde de klus tenslotte.

De wedstrijd in El Madrigal stond in het teken van oud-Barcelona trainer Tito Vilanova, die vrijdag overleed. De Catalanen waren duidelijk aangedaan door het verlies. Sergio Busquets hield het tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd niet droog. Ook Messi, op dertienjarige leeftijd al spelend onder jeugdtrainer Vilanova, droeg zijn doelpunt op aan de Spaanse oefenmeester.

De wedstrijd zelf kwam echter maar moeizaam op gang. Barcelona moest winnen om nog kans te houden op het kampioenschap, maar was er met het hoofd lange tijd niet bij. Pas na een half uur vielen de eerste kansen te noteren. Eerst was Xavi dichtbij een doelpunt, even later moet Marc Bartra op de lijn redding brengen na een inzet van Villarreal. Op slag van rust was de thuisclub wel succesvol. Na geklungel achterin bij Barcelona profiteert Cani: 1-0.

Na de thee kwam Barcelona beter voor de dag. Messi kreeg een grote kans, maar ziet Sergio Asenjo redding brengen. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar het is Villarreal dat aan de andere kant raakt schiet. Bij een fraaie counter is Manu Trigueros het eindstation: 2-0.

Barcelona lijkt daarna rijp voor de slachtbank, maar wordt in het zadel geholpen. Eigen doelpunten van eerst Gabriel (hakbal) en vervolgens Musacchio (kopbal) doen de ploeg van trainer Gerardo Martino herrijzen. Dan is het wachten op de winnende en die valt dan ook niet veel later. Een vrije trap van Messi wordt nog wel gered, maar luttele minuten later is de Argentijn wel succesvol: 3-2.

Door de overwinning klimt Barcelona naar de tweede plek in Spanje. De achterstand op lijstaanvoerder Atletico Madrid is vier punten, terwijl Real Madrid op één punt volgt. De Madrilenen speelden wel een wedstrijd minder. Er zijn in Spanje nog drie wedstrijden te spelen. Op de slotdag staat de kraker tussen Atletico en Barcelona op het programma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen