Poulsen gaat niet in op aanbod en vertrekt bij Ajax

Ger
2 mei 2014, 10:44

Christian Poulsen vertrekt na deze voetbaljaargang bij Ajax. De 34-jarige middenvelder heeft de clubleiding van de Amsterdammers laten weten niet in te gaan op de aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen. Hij arriveerde in de zomer van 2012 transfervrij bij Ajax. Eerder speelde de Deen onder meer voor Liverpool, Juventus en Schalke 04.

Poulsen won met Ajax twee keer de landstitel en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Zaterdag kan hij tegen NEC zijn tachtigste officiële duel in Nederlandse dienst spelen. "Het was een erg moeilijke beslissing. Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook", zegt Poulsen op de website van Ajax. "Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap."

Poulsen heeft nog geen duidelijkheid over zijn voetbaltoekomst. "Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club komt uit een andere competitie, dan gaan we daar zeker over nadenken." Directeur voetbalzaken Marc Overmars stelt dat de routinier een 'grote toegevoegde waarde' voor Ajax is geweest. "Dat drukt hij niet uit in doelpunten of assists maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door zijn winnaarsmentaliteit. Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee. Als Ajax hem nodig had dan stond hij er."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen