Sigthórsson opteert voor vertrek: "Ik wil verder kijken"

7 mei 2014, 08:27   Bijgewerkt: 7 mei 2014, 09:14

Kolbeinn Sigthórsson zet vraagtekens bij zijn toekomst bij Ajax. De IJslandse spits heeft er drie seizoenen op zitten in Amsterdam en is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft volgens AD Sportwereld al zijn broer en zaakwaarnemer Andri ingeschakeld om de zoektocht naar een andere club te starten.

"Ik sta open voor een nieuwe uitdaging", zegt de 24-jarige Sigthórsson, die in de winterstop al kon rekenen op de nodige interesse vanuit het buitenland. De spits zegt zijn doel bij Ajax bewerkstelligd te hebben en wil zijn carrière daarom van een impuls voorzien. "Ik wilde graag kampioen worden. Dat is gelukt. Nu wil ik verder kijken. Engeland is wel een land waar het voetbal me ligt. We gaan ons de komende tijd oriënteren. Het zou overigens goed kunnen dat ik me gewoon meld voor de eerste training. De transfermarkt komt laat op gang, zo is de laatste jaren gebleken", stelt de IJslander.

Hoewel coach Frank de Boer Sigthórsson aanvankelijk beschouwde als de ideale nummer negen voor Ajax, is de spits nooit een vaste waarde geweest bij Ajax. Een aantal blessures ligt hier overigens aan ten grondslag. Ajax calculeert een vertrek van Sigthórsson in en gaf onlangs al aan op zoek te gaan naar een nieuwe spits.

Sigthórsson staat nog één jaar onder contract in Amsterdam.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen