RKC Waalwijk bibberend naar finale nacompetitie

11 mei 2014, 18:33   Bijgewerkt: 11 mei 2014, 21:05

RKC Waalwijk mag blijven hopen op nog een jaar eredivisievoetbal. De Brabantse formatie had zondag zijn handen vol aan De Graafschap, maar het uiteindelijke 1-1 gelijkspel was net genoeg om als winnaar van het veld te stappen. De eerste wedstrijd, in Doetinchem, was door RKC namelijk met 0-1 gewonnen.

Het scheelde een paar centimeter, meer niet. Zó dicht was RKC Waalwijk in het eigen Mandemakers Stadion bij degradatie naar de Jupiler League. Diep in de blessuretijd van de wedstrijd tegen De Graafschap rolde de bal tot tweemaal toe bijna het doel in, maar beide keren kon een RKC'er vlak voor de lijn redding brengen. RKC wankelde, piepte en kraakte, maar bleef overeind. De fatale tweede tegentreffer bleef uit, waardoor de ploeg van coach Erwin Koeman door naar de finale van de nacompetitie is. Daarin is Excelsior de tegenstander.

In Waalwijk stond RKC kort achter, ruim tien minuten na rust opende Dean Koolhof de score namens de Superboeren. Na een goede actie van Evander Sno maakte Jean-David Beauguel gelijk. Die treffer bleek goud waard voor de Brabanders, die eerder deze week de heenwedstrijd op de Vijverberg met 0-1 gewonnen hadden.

RKC gaat nu met Excelsior, dat eerder vandaag FC Den Bosch uitschakelde, strijden om een plek in de Eredivisie. Beide teams staan donderdag voor de eerste keer tegenover elkaar, de return is drie dagen later.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen