Column: alleen Van Gaal vindt Jong Oranje belangrijk

15 mei 2014, 14:37

Hij gaf het zelf dinsdag toe: het is een risico om vlak voor het WK over te stappen op een nieuw systeem. Louis van Gaal heeft het vertrouwde 4-3-3 overboord gegooid en wil Oranje in Brazilië laten spelen met vijf verdedigers, drie middenvelders en twee aanvallers. Een gewaagde keuze, zeker omdat het tijd kost om iedereen te laten wennen aan de speelwijze. En tijd is er amper, want het WK begint over een week of vier.

Om het systeem er bij iedereen in te krijgen, moet er getraind worden. Een speltype werkt in de praktijk pas echt, als iedere speler weet wat van hem op een bepaalde positie verwacht wordt. In de weken tot het WK moet dus gewerkt worden aan automatismen, aan samenspel. Dat is even het allerbelangrijkste.

Jong Oranje is leuk, vooral voor jonge voetballers die ooit hopen op een kans bij het 'grote' Nederlands elftal. Maar er is maar één ding echt belangrijk: het komende WK. Internationals nu naar Jong Oranje sturen omdat je het belangrijk vindt dat die ploeg wint van Luxemburg, terwijl je zelf onlangs toegaf dat je weinig tijd hebt om het team klaar te stomen voor een wereldkampioenschap, is de omgekeerde wereld. Want laten we eerlijk zijn: niemand ligt echt wakker van de prestaties van Jong Oranje. Behalve misschien Louis van Gaal.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen