Stam naar Jong Ajax: "Ambitie is om hoofdtrainer te worden"

Ger
2 juni 2014, 17:41

Jaap Stam kijkt uit naar job als trainer van Jong Ajax. De oud-international van Oranje was tot deze zomer assistent van hoofdcoach Frank de Boer bij het eerste elftal. Jong Ajax kwam vorig seizoen voor het eerst uit in de Jupiler League, net als de beloften van PSV en FC Twente.

"Ik heb altijd uitgesproken dat ik de ambitie heb om hoofdtrainer te worden. Ik ben vier jaar de vaste assistent bij PEC Zwolle geweest en deed daar ook de beloftes. De laatste tijd was ik assistant and defensive coach bij Ajax. Maar ik wil altijd hoger en kan nu stappen in mijn ontwikkeling maken", zegt Stam op de website van de Amsterdamse club. "Ik hoop mijn ervaring op de jongens te kunnen overbrengen. Ik heb zelf jarenlang in deze competitie gespeeld. Ik kan ze precies vertellen wat ze kunnen verwachten."

Stam beschikt nog niet over de juiste diploma's om zelfstandig hoofdtrainer te mogen zijn. Om die reden krijgt hij Andries Ulderink, die wel de papieren heeft, naast zich. "We hebben de afgelopen tijd uitgebreid gesproken over hoe we tegen voetbal aankijken. We gaan deze klus echt samen doen, al heb ik het diploma en draag ik de eindverantwoordelijkheid", aldus Ulderink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen