Geblesseerde Falcao: "Een moeilijk moment voor me"

3 juni 2014, 08:28

Maanden werkte hij keihard aan zijn herstel, in de hoop en overtuiging dat hij op tijd fit zou zijn voor het WK. Tien dagen voor de start van de mondiale titelstrijd heeft Radamel Falcao echter alsnog een streep moeten zetten door WK-deelname. Hij is niet op tijd hersteld van een zware knieblessure, eerder dit jaar opgelopen bij zijn club AS Monaco, en behoort niet tot de Colombiaanse selectie van bondscoach Jose Pekerman.

Pekerman en Falcao gaven tijdens een persconferentie zelf tekst en uitleg bij de beslissing. "Dit is een moeilijk moment voor me", sprak de 28-jarige vedette van het Colombiaanse voetbal. "Maar ik zal het team tijdens het WK met al mijn kracht ondersteunen. Voor dit toernooi zijn grote spelers geselecteerd, die worden gesteund door het volledige team en de trainers. Deze spelers hebben stuk voor stuk een goed seizoen achter de rug."

Bondscoach Pekerman benadrukt dat hij geen andere keus had, dan om Falcao thuis te laten. "Ik wilde heel graag dat Falcao kon spelen op het wereldkampioenschap. Soms wil je als mens bergen verzetten, maar sta je machteloos. Deze beslissing volgt op een conclusie van alle medische specialisten", legt de coach uit.

Mede dankzij Falcao kende Colombia een uitstekende kwalificatiereeks voor het WK. Het Zuid-Amerikaanse land was daardoor zelfs groepshoofd bij de loting en speelt in Groep C tegen Japan, Ivoorkust en Griekenland.

De selectie van Colombia

Keepers: David Ospina (Olympique Nice), Faryd Mondragón (Deportivo Cali), Camilo Vargas (Santa Fe)

Verdedigers: Mario Yepes (Atalanta), Cristian Zapata (AC Milan), Eder Álvarez Balanta (River Plate), Santiago Arias (PSV), Juan Camilo Zúñiga (Napoli), Pablo Armero (West Ham)

Middenvelders: Carlos Sánchez (Elche), Fredy Guarín (Internazionale), Abel Aguilar (Toulouse), Elkin Soto (FSV Mainz 05), Aldo Leao Ramirez (Morelia), Juan Fernando Quintero (FC Porto), Víctor Ibarbo (Cagliari), James Rodríguez (AS Monaco), Macnelly Torres (Al Shabab), Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Alexander Mejía (Nacional)

Aanvallers: Carlos Bacca (Sevilla), Adrián Ramos (Borussia Dortmund) en Teófilo Gutiérrez (River Plate).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen