Ivoorkust buigt achterstand in twee minuten om en wint

Jw
15 juni 2014, 05:03

Ivoorkust is het WK begonnen met een knappe zege op Japan. De Afrikaanse ploeg had het lange tijd moeilijk tegen de Aziaten, maar boog in twee minuten tijd een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Wilfried Bony en Gervinho maakten de doelpunten namens Ivoorkust, Keisuke Honda had Japan in de eerste helft op voorsprong gezet. Ivoorkust en Colombia hebben nu na de eerste speelronde beiden drie punten.

Japan was daarna nog een keer dicht bij de 2-0, maar een solo van Atsuto Uchida eindigde bij de vuisten van Ivoorkust-doelman Barry. Ivoorkust drong aan, maar Bony liet het afweten voor het doel. Zo kopte de spits van Swansea City één keer ruim naast en schoot hij vlak voor rust op de buitenkant van de paal.

Bony kwam bij een voorzet van Serge Aurier uitstekend voor zijn man en kopte de bal strak in de hoek: 1-1. Japan was van slag en liet zich twee minuten later nog een keer verrassen. Dit keer anticipeerde Gervinho op een voorzet van Aurier en klopte hij de Japanse doelman Kawashima met het hoofd (2-1). Drogba speelde geen expliciete rol bij de doelpunten, maar pas sinds zijn invalbeurt liet Ivoorkust zien waar het toe in staat is. De Oranje Olifanten verdedigden de voorsprong in de slotfase en Japan kwam er niet meer aan te pas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen