Nigeria stelt teleur in eerste gelijkspel van WK

Jw
16 juni 2014, 23:02   Bijgewerkt: 17 juni 2014, 00:08

Het regende tot nog toe doelpunten op het WK, maar Iran en Nigeria hebben daar maandag een einde aan gebracht. De twee underdogs uit groep F kwamen niet tot scoren: 0-0. Daarmee zal Nigeria zeker niet kunnen leven, want met nog wedstrijden tegen Argentinië en Bosnië-Herzegovina voor de boeg wordt het voor de Afrikaanse formatie een heel lastige klus om deze groep te overleven.

Iran is één van de meest nietszeggende ploegen op dit WK. Het keurkorps uit het Midden-Oosten bevat slechts een paar namen die bekend in de oren zullen klinken en moet het hebben van de oplevingen van de halve Nederlander Reza Ghoochannejhad, die tegenwoordig voor Charlton Athletic uitkomt in het Championship. De selectie van Nigeria puilt ook niet uit van kwaliteit, maar won vorig jaar wel de Afrika Cup.

Nigeria zakte daarna ver weg. Het West-Afrikaanse land beschikt over louter snelle en krachtige spelers, maar de ploeg heeft moeite met het bespelen van kleine ruimtes. De finesse ontbrak bij Nigeria om tot offensieve doorbraken te komen, waardoor Iran vrij eenvoudig stand hield. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging er steeds meer mis bij de Afrikanen, die maar niet door de muur van vier verdedigers en vijf middenvelders kwamen. Emenike zorgde af en toe nog wel voor dreiging, maar liep zich veelvuldig vast. Musa kwam er ondanks zijn sterke begin in de eerste helft ook niet meer aan te pas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen