Kuipers leidsman bij treffen tussen Zwitserland en Frankrijk

18 juni 2014, 15:25   Bijgewerkt: 18 juni 2014, 15:52

Björn Kuipers is door de FIFA aangewezen om komende vrijdag de WK-wedstrijd tussen Zwitserland en Frankrijk te fluiten. De Nederlandse arbiter zal zoals gebruikelijk geassisteerd worden door Erwin Zeinstra en Sander van Roekel.

Het is op papier de grootste wedstrijd van Groep E, waar naast Zwitserland en Frankrijk ook Ecuador en Honduras deel van uitmaken. Zwitersland won in de eerste speelronde in de slotseconden met 2-1 van Ecuador, terwijl Frankrijk de vloer aanveegde met Honduras (3-0). De winnaar van het duel van vrijdag heeft zeer goede papieren om groepswinnaar te worden.

De 41-jarige Kuipers floot dit WK al het duel tussen Italië en Engeland in Manaus. De Oldenzaler deed dit zeer naar behoren. Hij had, in de persoon van Raheem Sterling, één gele kaart nodig. Kuipers, die de fluit hanteerde in de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid, wordt gezien als één van de kanshebbers om de WK-finale te mogen fluiten.

De Japanse arbiter Yuichi Nishimura, die er in het openingsduel van het WK een potje van maakte, heeft geen duel gekregen van de FIFA. Hij is vierde official bij het duel tussen Honduras en Ecuador.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen