Twente schrapt banen en gaat snijden in spelersgroep

19 juni 2014, 20:07

FC Twente neemt drastische maatregelen om financieel weer gezond te worden. De club uit Enschede zal vijftien medewerkers ontslaan en zal daarnaast flink snijden in de spelersselectie. Dat meldt Tubantia.

 

Het kantoorpersoneel van Twente en de facilitaire medewerkers op het trainingscomplex van de Tukkers moeten vrezen voor hun baan. De flinke reorganisatie moet ervoor zorgen dat de toekomst er op financieel vlak rooskleuriger uit komt te zien. De maatregelen zijn in een plan van aanpak aan de KNVB gepresenteerd. Twente staat sinds vorige maand onder curatele van de voetbalbond. De club noteerde over het seizoen 2012/13 een nettoverlies van maar liefst 8,5 miljoen euro.

 

Naast het schrappen van banen die zich meer op de achtergrond bevinden, zal het aantal contractspelers ook gereduceerd worden. Het is de bedoeling dat ongeveer twintig minder spelers op de loonlijst komen te staan dan in het seizoen 2011/12 het geval was. Destijds stonden er maarliefst 58 spelers onder contract bij Twente.

 

Als de maatregelen hun verwachte uitwerking hebben, dan zal Twente het komend seizoen 12 miljoen euro minder uitgeven dan twee seizoenen geleden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen