Blunderende Akinfeev ook tegen België onder de lat

21 juni 2014, 21:43

Zijn fout in de wedstrijd tegen Zuid-Korea heeft voorlopig geen gevolgen voor Igor Akinfeev. De keeper staat ook tegen België onder de lat bij Rusland, zo bevestigde coach Fabio Capello een dag voor de wedstrijd.

Akinfeev ging tegen Zuid-Korea (1-1) hopeloos in de fout. Hij liet een schot van Lee Keun-Ho door zijn handen glippen, waardoor de Aziaten op een 0-1 voorsprong kwamen. Die fout wordt hem door Capello, die vier jaar geleden bij Engeland doelman Robert Green wél uit het elftal haalde na een blunder in de eerste WK-wedstrijd, niet zwaar aangerekend. "Igor blijft mijn eerste keeper, hij is één van de beste doelmannen ter wereld", vindt de Italiaan. "Om eerlijk te zijn heb ik de afgelopen dagen geen moment overwogen om hem uit de ploeg te halen."

Ook aanvoerder Vasili Berezutski nam het op voor zijn keeper. "Iedereen kan een keer een fout maken. Hij had echt geen bijzondere ondersteuning nodig na zijn fout en richting deze wedstrijd." De captain was, nadat Akinfeev tegen Zuid-Korea de fout in gegaan was, de eerste die op het veld naar hem toeging. "Wat ik tegen hem zei? Niets bijzonders. Dat we aan de gang moesten, we hadden geen tijd te verliezen. Dat was alles."

Mede door de fout van Akinfeev kwam Rusland tegen Zuid-Korea niet verder dan een enigszins teleurstellend gelijkspel. "Er stond spanning op die wedstrijd, voor veel spelers was het hun eerste optreden op een WK. Nu is die spanning eraf, we leven ontspannen toe naar de wedstrijd tegen België", zei de 32-jarige Berezutski.

"We hebben veel respect voor België, het is een uitgebalanceerde ploeg met veel individuele kwaliteiten", sprak coach Capello tot slot. "Maar ik heb ook vertrouwen in mijn ploeg. België heeft ook een lastige wedstrijd achter de rug en kreeg tegen Algerije slechts drie kansen, maar scoorde twee keer. Wij slaagden er tegen Zuid-Korea net niet in om een tweede doelpunt te maken, daarom hebben wij pas één punt. Dat is het verschil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen