Ontknoping Groep A: Brazilië moet nog aan de bak

23 juni 2014, 15:36   Bijgewerkt: 23 juni 2014, 15:52

Er is nog één wedstrijd te gaan in de poulefase van het WK. Tijd om de balans op te maken. FCUpdate.nl bekijkt de stand van zaken in de diverse groepen. Van maandag tot en met donderdag bereiken twee groepen per dag hun climax. We beginnen met Groep A, bestaande uit Brazilië, Mexico, Kroatië en Kameroen.

Groep A: Brazilië, Mexico, Kroatië en Kameroen

Het is, na twee wedstrijden, nog spannend genoeg in Groep A. Brazilië – niet alleen de gastheer van het WK, maar ook de grote favoriet om met de eindzege aan de haal te gaan – gaat aan de leiding in de groep, maar werd tot het uiterste gedreven door Kroatië en Mexico. Deze twee landen strijden in een onderling duel om plaatsing voor de achtste finale. De winnaar gaat door.

Stand van zaken

Smaakmakers

Dé verrassing van Groep A is zonder twijfel Mexico. In het bijzonder doelman Guillermo Ochoa. Nadat de 28-jarige goalie tegen Kameroen al de nul wist te houden, blonk hij tegen Brazilië uit met een aantal magnifieke reddingen. "Ik keepte de wedstrijd van mijn leven", sprak de sluitpost van Ligue 1-club Ajaccio AC zeer terecht, na afloop van zijn uitzonderlijke optreden. Door alleen de doelman uit te lichten doet men Mexico tekort. Het team van bondscoach Miguel Herrera maakt indruk met fris en energiek voetbal. Ongeacht of Mexico de volgende ronde haalt, kan de bondscoach contractverlenging tegemoet zien, gaf de Mexicaanse bond aan. In Groep A vielen verder de prestaties van Neymar en Luka Modric op. De Braziliaanse vedette nam, onder meer met twee doelpunten, het voortouw tegen Kroatië, terwijl de Kroatische spelmaker met speels gemak heerst op het middenveld.

Teleurstellingen

Yuichi Nishimura

Yuichi Nishimura

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen