Coach Mexico weet het zeker: "We winnen van Nederland"

28 juni 2014, 21:19

Bondscoach Miguel Herrera van Mexico blaakt van het zelfvertrouwen. De trainer is er zeker van dat zijn ploeg zondag in Fortaleza af gaat rekenen met Oranje en voor het eerst sinds 1986 de kwartfinale gaat halen op het wereldkampioenschap. Dat liet hij weten tijdens zijn perspraatje een dag voor de wedstrijd.

Vijf keer op rij verloor Mexico al in de achtste finale van het WK. Die reeks uit het verleden zegt Herrera, die pas driekwart jaar bondscoach is, weinig. "We gaan er met honderd procent overtuiging tegenaan tegen Nederland. Houding is daarbij enorm belangrijk, je moet geloof uitstralen. Een goede, overtuigende houding is essentieel. We zijn overtuigd van onszelf en met onze vorm en fysieke conditie zit het wel goed. Het wordt een zware wedstrijd tegen Nederland, een grote ploeg met grote spelers en een grote coach, maar we gaan winnen."

"Iedereen heeft verschrikkelijk hard gewerkt om zover te komen", vervolgde de coach, die in 2013 met Club América kampioen van Mexico werd. "Nu is het moment gekomen om geschiedenis te schrijven. Of we getraind hebben op strafschoppen? We hebben op alle facetten van het spel geoefend, dus ook daarop. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het niet tot een strafschoppenserie laten komen, we maken het daarvoor al af."

Het vertrouwen van Herrera in een goede afloop komt onder meer voort uit de goede prestaties van zijn ploeg in de groepsfase. In een poule met Kameroen, Brazilië en Kroatië pakte het zeven punten en kreeg het slechts één doelpunt tegen. Die ene tegentreffer viel in de laatste wedstrijd tegen Kroatië, toen Mexico al een beslissende 0-3 voorsprong genomen had. "Toen verslapten we even, dat mag niet gebeuren", blijft Herrera streng. "Maar afgezien daarvan hebben we ons verdedigend altijd goed staande gehouden. Dat komt omdat we met de hele ploeg verdedigen, niet met één linie. Alle elf de spelers verdedigen en alle elf de spelers vallen aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen