Barça-directeur Zubizarreta prijst Suarez om excuses

1 juli 2014, 17:17

Luis Suarez zette vorige week in het WK-duel met Italië voor de derde keer in zijn loopbaan zijn tanden in een tegenstander, maar desondanks lijkt de sterspeler van Liverpool en Uruguay niet te hoeven vrezen voor een eventuele transfer naar FC Barcelona.

Andoni Zubizarreta, directeur voetbalzaken bij de Catalaanse club, is namelijk lovend over Suarez dat hij een fout heeft durven toegeven. "Hij heeft laten zien dat hij nederig genoeg is om een fout te erkennen en dat is heel belangrijk", zegt Zubizarreta tegen de BBC. "Iedereen weet dat Luis een uitstekende speler is, iedereen weet dat hij afgelopen seizoen op verschillende aanvallende posities heeft gespeeld, maar iedereen weet ook dat hij speler van Liverpool is."

Suarez vond de commotie in eerste instantie behoorlijk overdreven ("Deze dingen gebeuren nou eenmaal in het strafschopgebied"), maar kwam maandag alsnog met excuses aan slachtoffer Giorgio Chiellini. "Ik betreur de situatie ten zeerste, ik wil Chiellini en de gehele voetbalfamilie mijn excuses aanbieden en ik beloof het publiek dat een dergelijk incident nooit meer zal voorvallen", liet hij per brief weten.

De FIFA legde Suarez een schorsing van negen duels en vier maanden op vanwege het bijtincident.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen