Di María schiet Argentinië in verlenging naar kwartfinale

1 juli 2014, 20:49   Bijgewerkt: 2 juli 2014, 01:27

Argentinië heeft zich vanavond gekwalificeerd voor de kwartfinale van het WK ten koste van Zwitserland. De Zuid-Amerikanen boekten een zuinige 1-0 zege in de verlenging van het duel. Na 90 minuten stond de stand nog op 0-0, in een wedstrijd waarin Argentinië nauwelijks wist te overtuigen. De zege was te danken aan vleugelspeler Ángel Di María, die in de laatste minuten van de verlenging de bal knap in de verre hoek wist te prikken. De tegenstander van Argentinië komt voort uit het duel tussen België en de Verenigde Staten, dat vanavond om 22.00 wordt gespeeld.

In de eerste helft wist geen van beide ploegen het verschil te maken. Argentinië had het voor het zeggen in de beginfase en leek een alleenrecht te hebben op balbezit. Echt gevaarlijk wist het echter nooit te worden. Zwitserland verdedigde stug en gaf geen enkele kans weg. Na 25 minuten mochten de Zwitsers bovendien de eerste kans op hun naam zetten. Na een prachtige dribbel op de achterlijn van Shaqiri kon Granit Xhaka van dichtbij uithalen. Doelman Sergio Romero wist zijn lage schot echter knap te keren. Vlak voor het rustsignaal kreeg spits Josip Drmic nog een enorme kans, maar zijn nonchalante lobje wist Romero niet te verrassen.

Het gebrek aan uitgespeelde kansen bleek gedurende de gehele wedstrijd een probleem. Zo ook in de verlenging, waarin de kapot gespeelde ploegen maar moeilijk tot het doel kwamen. Dat Argentinië het duel alsnog wist te winnen, had het volledig te danken aan Ángel Di María. Messi zette in de laatste minuut van het duel nog één maal aan voor een sprint en zag Di María naast zich. Di María ontving de bal in een lastige hoek, maar schoof de bal knap in de verre hoek. Zo boekte Argentinië alsnog een zwaarbevochten overwinning, die hen richting de kwartfinale van dit WK brengt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen