"Nigel is een persoonlijkheid, die opstaat als het moet"

2 juli 2014, 07:15

Oranje kreeg dinsdag een flinke tik te verwerken. Uit onderzoek bleek dat Nigel de Jong twee tot vier weken nodig heeft om te herstellen van een liesblessure, waardoor de middenvelder van AC Milan dit WK normaal gesproken niet meer in actie kan komen. Dat is een forse tegenvaller, vindt Dirk Kuyt.

"Je weet dat je tijdens een toernooi te maken krijgt met teleurstellingen, zoals blessures of schorsingen", zegt Kuyt tegen onder meer FCUpdate.nl. "Maar het is heel jammer dat het iemand als Nigel overkomt, die zo belangrijk voor ons is. Hij is iemand die opstaat als het echt nodig is, een echte persoonlijkheid."

Ondanks zijn blessure blijft De Jong wel bij de selectie van Oranje in Brazilië. "Dat geeft aan dat we het met z'n allen doen hier", zegt Kuyt. "Het is ook aan de hele ploeg om de absentie van Nigel op te vangen."

Alleskunner Kuyt wordt her en der al naar voren geschoven als mogelijke vervanger van De Jong op het middenveld van Oranje. "Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht", zegt Kuyt. "Het is aan de bondscoach. Ik weet één ding zeker: als hij me ergens neerzet, kan ik het. Anders zou hij me daar niet neerzetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen