Costa Rica heeft respect voor Oranje: "Geweldige ploeg"

3 juli 2014, 10:38

In het verrassend goed presterende elftal van Costa Rica is Celso Borges een onmisbare schakel. De centrale middenvelder zet de lijnen uit bij de opponent van het Nederlands elftal. Hij is ervan overtuigd dat het land uit Centraal-Amerika een waardig tegenstander zal zijn in de wedstrijd tegen Oranje van komende zaterdag.

"Ik ben ervan overtuigd, dat we tegen Nederland weer een gedreven en offensieve wedstrijd op de mat zullen leggen", zegt de international van Costa Rica in De Telegraaf. Het geheim achter het onverwachte succes van de Costa Ricanen verklaart Borges als volgt: "Onze kracht is het collectief. Het gevoel is heel goed in het team door de resultaten die we hebben geboekt tegen sterke landen, maar ook door de manier waarop we hebben gespeeld. Het is logisch dat we daardoor ook veel vertrouwen hebben voor de wedstrijd tegen Nederland", waarschuwt de middenvelder.

Costa Rica ontdeed zich op het WK al van Uruguay, Italië, Engeland en Griekenland. Niet de minste landen, maar Borges beseft dat de Costa Ricanen de underdog zijn tegen Oranje: "Spelers als Robben en Van Persie zijn ongelofelijk gevaarlijk. Die mag je geen enkele ruimte geven, want dat straffen ze meedogenloos af. Ik vind Nederland heel sterk dit toernooi, maar dat verbaast me niks, want dat is Nederland in het verleden ook altijd geweest."

Borges vindt het een eer om de degens met Nederland te kruisen: "Ik ben gelukkig, dat we de kans krijgen om tegen zo'n geweldige ploeg te spelen. Ik denk, dat het ons niveau alleen maar omhoog zal stuwen. Ik heb heel veel respect voor wat Nederland heeft gepresteerd. Al zo lang op een zo hoog niveau presteren, is helemaal niet gemakkelijk. Maar wij voetballen graag tegen dit soort teams. Ik vind het eigenlijk heel cool om tegen Nederland te spelen."

De wedstrijd tussen Oranje en Costa Rica wordt zaterdag om 22.00 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt in de Itaipava Arena Fonte Nova in Salvador.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen