Frankrijk met Griezmann, Klose in de spits bij Duitsland

4 juli 2014, 17:42

Antoine Griezmann en Karim Benzema vormen vanavond het spitsenduo van Frankrijk in het duel met Duitsland, de eerste kwartfinale van het WK in Brazilië. Griezmann krijgt de voorkeur boven Olivier Giroud, die in de vorige ronde tegen Nigeria nog een basisplaats had. De speler van Arsenal maakte in die wedstrijd geen overtuigende indruk.

In de persoon van Laurent Koscielny heeft bondscoach Didier Deschamps nog een Arsenal-speler geslachtofferd. De verdediger moet op de bank plaatsnemen omdat Mamadou Sakho weer fit is. De speler van Liverpool kwam tegen Nigeria vanwege hamstringklachten niet in actie.

Duitsland-bondscoach Joachim Löw heeft ook een aantal omzettingen gedaan. Philipp Lahm start tegen de Fransen als rechtsback omdat Shkodran Mustafi vanwege een hamstringblessure niet meer in actie komt dit toernooi. Tegen Algerije had Lahm nog een controlerende rol op het middenveld. Die taak wordt overgenomen door Sami Khedira.

Verder keert Mats Hummels terug bij de eerste elf van die Mannschaft. De verdediger was tegen Algerije afwezig vanwege een griepje. Zijn rentree gaat ten koste van Per Mertesacker. Miroslav Klose staat in de spits. Hierdoor start Mario Götze als reserve.

Frankrijk en Duitsland trappen om 18.00 uur af in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

Opstellingen

Frankrijk: Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Cabaye, Pogba, Matuidi; Valbuena, Benzema, Griezmann

Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Schweinsteiger, Khedira; Müller, Kroos, Özil, Klose

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen