'Basisplaats Depay tegen Costa Rica, Kuyt op rechts'

5 juli 2014, 04:11

Memphis Depay lijkt tegen Costa Rica voor het eerst dit WK in de basis te beginnen bij Oranje. Volgens De Telegraaf start Nederland tegen de Midden-Amerikanen in een 3-5-2 formatie, waarbij de PSV'er de linkerflank moet bestrijken. Honderdvoudig international Dirk Kuyt krijgt eenzelfde rol aan de rechterkant.

Depay was in de WK-wedstrijden tegen Australië (3-2) en Chili (2-0) als invaller trefzeker. Tegen Costa Rica moet de aanvaller vanaf de linkerkant aanvallers Robin van Persie en Arjen Robben ondersteunen. Op rechts speelt Dirk Kuyt, de ervaren Katwijker krijgt in die rol de voorkeur boven Daryl Janmaat en Paul Verhaegh. Op het middenveld speelt Daley Blind, zoals verwacht, op de plek van de geblesseerde Nigel de Jong.

Tijdens de afsluitende training van vrijdag in Salvador gaf Van Gaal negen spelers een hesje. Naast Kuyt, Blind, Robben en Van Persie waren dit Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Georginio Wijnaldum en Wesley Sneijder. Depay trainde tijdens dit partijspel met de reserves mee, maar Van Gaal gaf eerder op de dag tijdens de persconferentie in de Arena Fonte Nova aan dat hij zijn basisformatie op de training niet prijs zou geven. Als Oranje inderdaad in een 3-5-2 speelt, vormen Martins Indi, Vlaar en De Vrij de driemansdefensie.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Costa Rica: Cillessen; Martins Indi, Vlaar, De Vrij; Depay, Blind, Wijnaldum, Sneijder, Kuyt; Van Persie, Robben

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen