Door Cruijff bekritiseerde Cakir fluit Nederland-Argentinië

8 juli 2014, 01:32

Wesley Sneijder en Dirk Kuyt, spelers van respectievelijk de Turkse clubs Galatasaray en Fenerbahçe, treffen woensdag op het veld in São Paulo een goede bekende. De Turk Cüneyt Çakir is door de FIFA aangewezen als scheidsrechter bij de halve finale tussen Nederland en Argentinië. Çakir geldt al jaren als één van de beste arbiters van Europa, al kreeg hij vorig jaar forse kritiek te verduren van Johan Cruijff.

Na de Champions League-wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid, in maart 2013, haalde Cruijff uit naar de Turk. De scheidsrechter had in dat duel Manchester United-speler Nani een omstreden rode kaart gegeven. "De enige die de man kende was zijn moeder", bromde Cruijff destijds in zijn column in De Telegraaf. "Bij mij rijst dan meteen de vraag wie het in zijn hoofd haalt om uitgerekend zo iemand uit te zoeken voor zo'n beladen Champions League-duel. Je weet dat Real niks cadeau geeft. Ze gaan daarin heel ver, dus moet je dat als scheidsrechter extreem goed aan kunnen voelen. Dat gold niet bepaald voor onze Turkse vriend."

Dit seizoen floot Cakir onder meer de wedstrijd in Eindhoven in de voorronde van de Champions League tussen PSV en AC Milan (1-1). Hij was vierde official bij de CL-finale, gefloten door de Nederlander Björn Kuipers. Eerder dit wereldkampioenschap floot hij de wedstrijden Brazilië-Mexico (0-0) en Rusland-Algerije (1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen