Woord is nu aan Oranje: laatste stap richting droomfinale

9 juli 2014, 15:59   Bijgewerkt: 9 juli 2014, 16:04

Dat Duitsland in de finale van het wereldkampioenschap staat, is sinds gisteravond duidelijk. Over de imposante manier waarop de ploeg dat deed, ten koste van gastland Brazilië, is al veel gezegd en geschreven. Het woord is nu aan Oranje, dat om 22.00 uur Nederlandse tijd zijn halve finale speelt tegen Argentinië. Tovert Louis van Gaal het Nederlands elftal naar een droomfinale in Maracaña tegen de Duitsers?

Argentinië. Het is even wat anders dan Australië, Chili, Mexico en Costa Rica. Op basis van statuur en kwaliteit is Argentinië nog het best te vergelijken met de eerste tegenstander van Oranje op dit wereldkampioenschap, Spanje. Net zoals Spanje heeft Argentinië spelers van wereldklasse, meer dan één. Al steekt één speler er natuurlijk wel met kop en schouders bovenuit: Lionel Messi, misschien wel de beste voetballer van deze eeuw. Hij maakte vier van de acht Argentijnse doelpunten dit WK, al moet daarbij worden aangetekend dat hij al zijn goals in de groepsfase maakte. In de achtste finale en de kwartfinale gaf het Argentijnse goudhaantje niet thuis.

Het is voor Oranje te hopen dat Vlaar en De Jong kunnen spelen, want defensief moet alles kloppen. Nederland moet verdedigend messcherp zijn, minstens zo scherp als tegen Spanje. Er mag geen muis door, zeker geen muis in een blauw-wit shirt. Secuur zijn in balbezit, tot dusver de zwakke plek van Oranje op dit WK, is in de Arena Corinthians belangrijker dan ooit tevoren. Want als Oranje de bal in het bezit heeft en de Argentijnse defensie onder druk kan zetten, liggen er mogelijkheden. Dat bewees onder meer Nigeria al, dat via voormalig VVV Venlo-speler Ahmed Musa twee keer wist te scoren (3-2). Ook Iran was een aantal keer dichtbij een doelpunt, terwijl België in de kwartfinale pas te laat leek te beseffen dat er wel degelijk mogelijkheden lagen.

Een favoriet voor de wedstrijd van nu wilde coach Louis van Gaal daags voor de wedstrijd niet aanwijzen. Volgens hem is het een kwestie van 'fifty/fifty'. "Het dubbeltje moet de goede kant op vallen, zoals we dat in Nederland zeggen", sprak de succesvolle trainer de verzamelde media in de Arena Corinthians toe.

Nederland tegen Argentinië, Louis van Gaal tegen Alejandro Sabella, Arjen Robben tegen Lionel Messi: het moet gek lopen wil het vanavond in São Paulo geen prachtige, memorabele voetbalavond worden. Oranje, het hele land staat achter jullie! Op naar die droomfinale in Maracaña tegen de Duitsers, op zondag 13 juli!

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal tegen Argentinië: Cillessen; Blind, Martins Indi, Vlaar, De Vrij, Kuyt; De Jong (of De Guzman), Wijnaldum, Sneijder; Van Persie, Robben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen