Ervaren Hoesen: "Spelers weten niet wat ze moeten verwachten"

17 juli 2014, 08:38   Bijgewerkt: 17 juli 2014, 08:58

Voor het eerst in zeven jaar speelt FC Groningen weer Europees voetbal. De Trots van het Noorden neemt het vanavond (donderdag) in Schotland op tegen Aberdeen met een Europees onervaren selectie. Alleen spits Danny Hoesen, deze zomer overgekomen van Ajax, weet echt wat het is om internationaal voetbal te spelen.

De 23-jarige aanvaller, met Rasmus Lindgren het meest ervaren in Europa, moet zijn ervaringen delen met zijn teamgenoten in de kleedkamer. "Zij vinden dat leuk om te horen, zoals ik dat zelf ook altijd graag wilde weten van andere spelers", vertelt Hoesen in De Telegraaf. "Het is dan ook logisch dat sommige jongens nog niet echt weten wat ze moeten verwachten. Maar je merkt wel gelijk dat iedereen er vol overtuiging voor wil gaan."

De spits wist namens Ajax te scoren in de wedstrijd tegen FC Barcelona (2-1 winst). "Dat was mijn mooiste ervaring", vertelt hij. "Voorheen zie je die gasten alleen op tv en iedereen in Nederland dacht dat we met 0-5 of 0-6 zouden verliezen, maar op het veld denk je niet meer aan tegen wie je speelt en is het gewoon jij tegen je tegenstander. Vooral hoe we de eerste helft speelden, was puur genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen