Van Bommel: "Pas als 'grote meneer' naar buitenland gaan"

23 juli 2014, 20:21

Mark van Bommel raadt jonge spelers aan niet te snel naar het buitenland te gaan. "Ik weet niet of het verstandig is", aldus Van Bommel tegen NU.nl.

"Ik heb zelf vrij laat de stap gemaakt en dan ga je toch als grote meneer. Tegenwoordig gaan ze veel eerder. Voor iedereen is het natuurlijk anders. Ik zou mezelf nog een jaar willen bewijzen in Nederland omdat het altijd moeilijker is om dat topniveau in de eredivisie nog een jaar te halen na een WK. Spelers gaan anders naar het buitenland als ze zich nog een jaar bewijzen. Ik wilde naar de echte top en als die club niet kwam, bleef ik zitten. De garantie dat ze komen, is er alleen niet. Maar je valt op als je meerdere jaren achter elkaar presteert."

De oud-international begrijpt tegelijkertijd ook de lokroep van het buitenland, met name na een succesvol WK. "Ik veroordeel het niet hoor. Er wordt beter betaald in het buitenland en het is ook wel mooi als je gevraagd wordt voor zo'n club."

Feyenoorders Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat zijn inmiddels vertrokken naar respectievelijk FC Porto en Newcastle United. Ook Stefan de Vrij en in mindere mate Jordy Clasie lijken de Rotterdamse club te gaan verlaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen