Spanningen in Costa Ricaanse selectie tijdens WK

28 juli 2014, 17:07

Costa Rica verraste vriend en vijand met haar prestaties op het afgelopen WK in Brazilië, maar achter de schermen ging het er niet altijd zoals gewenst aan toe bij de nationale ploeg van het land uit Centraal-Amerika. Keeperstrainer Luis Gabelo Conejo is uit de school geklapt over de spanningen tussen doelman Keylor Navas, de uitblinker bij de Costa Ricanen, en bondscoach Jorge Luis Pinto.

Conejo stelt in La Nación dat Pinto en Navas voortdurend met elkaar in de clinch lagen. Toen de bondscoach in het holst van de nacht kwam observeren of de spelers wel sliepen, was de maat volgens Navas vol. De goalie moest in de groepsfase en training laten schieten vanwege een blessure, waardoor hij het flink moest ontgelden bij de oefenmeester. "Durf je soms niet tegen Engeland te spelen", zou Pinto hebben gezegd.

"Ik speel iedere week tegen spelers als Messi, Ronaldo, Xavi en Iniesta, en u hebt nog nooit op hoog niveau gespeeld of gewerkt", pareerde de doelman, die overigens kan rekenen op de nodige belangstelling van de internationale topclubs.

Met Costa Rica geraakte Navas tot de kwartfinales, waar het Nederlands elftal na strafschoppen aan het langste einde trok. Dat de situatie in de selectie voor die tijd niet escaleerde, noemt Cojeno een wonder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen