Clubicoon Drost in opspraak: "Ineens de grootste crimineel"

2 augustus 2014, 10:52

Klaas Drost gold als een clubicoon van PEC Zwolle, waar hij de clubkleuren maar liefst zestien seizoenen lang (1970-1986) verdedigde. De voormalig rechtsachter wordt momenteel verdacht van het frauderen met miljoen euro's, waardoor zijn status als legende van PEC Zwolle aangetast werd.

"Je wordt ineens gezien als de grootste crimineel die er rondloopt", zegt de 61-jarige Drost in De Telegraaf. Hij wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgetten van de cliënten in zijn zorgcentra en zou voor miljoenen euro's gefraudeerd hebben. In november van het afgelopen jaar werd hij gearresteerd.

"Er loopt een onderzoek naar het witwassen van geld, het kopen en huren van huizen van pgb-geld, kopen van huizen in het buitenland en nog meer", legt Drost uit. "De aantijgingen werden zo erg, dat we afgelopen november zelf hebben gezegd: kom ons maar onderzoeken, we hebben niks te verbergen. Er is hoog van de toren mee geblazen", stelt het voormalig clubicoon, die zondag toeschouwer zal zijn bij het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen PEC Zwolle en Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen