Ajax-coach De Boer dacht aan Van der Vaart als spits

8 augustus 2014, 15:39

Ajax-trainer Frank de Boer gaf vrijdag, tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Vitesse, toe dat hij onlangs contact gezocht heeft met Rafael van der Vaart. Hij wilde van de Oranje-international weten of hij openstond voor een terugkeer naar de ArenA, maar dat bleek niet het geval.

Opvallend genoeg had De Boer niet een positie op het middenveld, maar voorin in gedachten voor Van der Vaart. "Ik heb hem gebeld en gevraagd hoe hij er tegenover zou staan om bij ons in de spits te spelen. Dat zou de positie zijn waarvoor hij bij Ajax in aanmerking zou komen. Rafael gaf echter direct aan dat hij zich dit seizoen op HSV wil focussen. Hij heeft daar een heel slecht seizoen achter de rug en wil zich dit jaar graag revancheren in Hamburg. Hij wil bewijzen dat hij nog wel degelijk een belangrijke speler voor HSV is", zegt hij op Ajax.nl.

Zonder Van der Vaart opent Ajax het seizoen dus zondag tegen Vitesse, een ploeg waarvan het de afgelopen twee jaar verloor in de ArenA. De Boer: "Vitesse is geen gemakkelijke tegenstander. We moeten heel alert zijn om geen deukje op te lopen. De spelers moeten er zondag bij de start van de Eredivisie direct moeten staan."

Ricardo van Rhijn, Robert Muric en Viktor Fischer doen wegens blessures niet mee tegen Vitesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen