Robben absent bij Bayern, aantal WK-gangers in basis

13 augustus 2014, 17:28

Vanavond (18.00 uur) openen Borussia Dortmund en Bayern München de jacht op de Duitse Super Cup. Dat doen beide grootmachten in een uitverkocht Signal-Iduna-Park in Dortmund. Arjen Robben zal het kunstje van de bekerfinale, waarin hij de winnende treffer maakte, niet kunnen herhalen. Hij zit niet bij de wedstrijdselectie van Bayern.

Robben voegde zich laat bij zijn ploeggenoten van Bayern, omdat hij na het WK in Brazilië van een welverdiende vakantie genoot. Dat gold ook voor de andere internationals die de Beierse club herbergt. Een aantal van deze WK-gangers is wel in de startformatie opgenomen. Dat zijn Manuel Neuer, Jérôme Boateng en Thomas Müller. Dante, Phillip Lahm, Mario Götze en Holger Badstuber zitten op de reservebank, net als aanwinst Pepe Reina.

Robert Lewandoswki speelt vanavond tegen zijn oude werkgever. Jarenlang maakte hij furore in het shirt van Dortmund, nu moet hij de doelpunten van Bayern verzorgen. De Italiaan Ciro Immobile moet de Pool in Dortmund doen vergeten. Hij begint in de spitspositie in het Super Cup-duel, waarin onder meer doelman Roman Weidenfeller en verdediger Mats Hummels ontbreken.

Opstellingen

Borussia Dortmund: Langerak; Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer; Kehl, Kirch; Hofmann, Mkhitaryan, Aubameyang; Immobile.

Bayern München: Neuer; Boateng, Martínez, Alaba; Rode, Hojbjerg; Shaqiri, Gaudino, Bernat; Lewandowski en Müller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen