Suarez mag meetrainen bij Barça, schorsing blijft staan

Ger
14 augustus 2014, 15:16

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de schorsing van Luis Suarez gehandhaafd. Hij werd deze zomer voor vier maanden en negen interlands geschorst door de FIFA. De Uruguayaan kan daardoor pas eind oktober debuteren voor FC Barcelona. In de tussentijd mag hij wel meetrainen met de Catalanen.

De 27-jarige Suarez kreeg de forse schorsing naar aanleiding van zijn bizarre overtreding op het WK in Brazilië. De oud-speler van FC Groningen en Ajax beet toen in de schouder van de Italiaan Giorgio Chiellini. Het voorval ontging de scheidsrechter van dienst, maar was wel te zien op tv-beelden. Suarez werd vervolgens voor negen interlands uitgesloten en moet zich daarnaast vier maanden onthouden van alle voetbalgerelateerde activiteiten.

Suarez ging bij de FIFA in beroep tegen die schorsing, maar ving bot. De gang naar het CAS maakte de straf ook niet ongedaan, al mag hij nu wel meetrainen met Barça. Opmerkelijk genoeg was het al de derde keer dat Suarez een tegenstander beet. In dienst van Ajax ging hij al eens PSV'er Otman Bakkal te lijf en namens Liverpool zette hij zijn tanden in Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic.

Door de schorsing miste Suarez onder meer de verloren wedstrijd tegen Colombia in de achtste finales van het WK. Barça nam Suarez deze zomer voor zo'n negentig miljoen euro over van Liverpool. De uitspraak van het CAS is definitief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen