FC Twente troeft Feyenoord af en heeft Ziyech binnen

17 augustus 2014, 17:55   Bijgewerkt: 17 augustus 2014, 20:24

Hakim Ziyech vervolgt zijn loopbaan bij FC Twente. De 21-jarige middenvelder komt over van sc Heerenveen en tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit Enschede. Ziyechs zaakwaarnemer Mustapha Nakhli heeft de transfer tegenover De Telegraaf bevestigd. 

Ziyech kon ook op warme belangstelling van Feyenoord rekenen en sprak deze week met trainer Fred Rutten, maar koos uiteindelijk voor FC Twente. "Het sportieve aspect heeft de doorslag gegeven. Bij FC Twente bleek de kans wat groter om op zijn favoriete positie, de nummer 10-plek, te spelen. In Rotterdam zou hij vaker als linkshalf of buitenspeler worden gebruikt."

Nakhli benadrukt dat het een moeilijke keuze was. "Hakim heeft een uitstekend gesprek gehad met Feyenoord-trainer Fred Rutten en de onderhandelingen met technisch directeur Martin van Gaal verliepen perfect. Het contract dat Feyenoord aanbood, was geweldig, zelfs beter dan dat van FC Twente. Maar hij heeft niet voor het geld, maar de sportieve uitdaging gekozen."

FC Twente ziet in Ziyech de gedroomde opvolger voor Quincy Promes, die naar Spartak Moskou vertrok. Ziyech maakte vorig seizoen en tijdens de eerste twee duels van dit seizoen indruk. Zo scoorde hij vrijdag nog bij Feyenoord uit een vrije trap. FC Twente betaalt een afkoopsom aan Heerenveen voor de middenvelder. De hoogte van het bedrag is niet bekend gemaakt, maar naar verluidt gaat het om een bedrag tussen de 3 en 4 miljoen euro.

Ziyech is donderdag direct al inzetbaar voor FC Twente, als de ploeg in Azerbeidjan op bezoek gaat bij FC Qarabagh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen