De Boer: "Doet pijn om sommige spelers op bank te zetten"

22 augustus 2014, 16:01

Trainer Frank de Boer van Ajax kampt in aanloop naar de kraker tegen PSV met een luxeprobleem. Omdat al zijn WK-gangers weer fit en inzetbaar zijn, moet de coach lastige keuzes maken. Spelers die in de voorbereiding veel en goed gespeeld hebben, vallen nu buiten het elftal. "De concurrentie is moordend."

"Het doet pijn om sommige spelers op de bank te laten zitten", geeft De Boer toe op Ajax.nl. "Als ik kijk naar spelers als Thulani Serero, Lucas Andersen, Stefano Denswil maar ook Kenneth Vermeer... zij verdienen het ook om te spelen. Ik kan er maar elf opstellen. Nu kies ik voor andere spelers, maar dat kan zo anders zijn."

De oud-verdediger benadrukt dat het voor de club natuurlijk een goede zaak is dat hij dit soort luxeproblemen heeft. "In voorgaande seizoenen was het verschil tussen de basisspelers en enkele reserves soms dertig procent. Nu is dat misschien maar vijf procent. De concurrentie is moordend, en dat is ook heel goed."

Tegen PSV, zondag, staan onder meer Jasper Cillessen, Joël Veltman en Ricardo van Rhijn weer in de basis bij Ajax. Het wordt een mooie wedstrijd, denkt De Boer. "PSV maakt een goede indruk. Ik heb ze ook in de Europa League aan het werk gezien. Ze hebben veel individuele kwaliteit in het elftal, met spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Maar wij gaan natuurlijk ook de goede kant op, al kan het altijd beter."

De coach van de Amsterdammers denkt te weten hoe koploper PSV bestreden moet worden. "Communicatie en praten in het veld wordt heel belangrijk. We moeten er kort op zitten en PSV verdedigend niet in hun spel laten komen. Ik denk dat we in balbezit en met onze positiewisselingen het verschil moeten kunnen maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen