Ajax en PSV strijden in ArenA om koppositie en prestige

24 augustus 2014, 12:25

De clash tussen Ajax en PSV van zondagmiddag is niet zomaar een wedstrijd. In de 59ste editie van Ajax - PSV openen de nummers één en twee van de Eredivisie niet alleen de jacht op de koppositie, maar strijden beide Nederlandse topclubs ook om prestige. Wie deelt de eerste tik uit aan een grote concurrent?

Ajax: goede staat van dienst en geen angst

In Amsterdam is men niet bang voor PSV, zoals Lasse Schöne afgelopen week al treffend zei: "Laat ze maar komen. Het is een goede ploeg, met goede spelers. Maar wij zijn beter". De Ajacieden zijn in de eigen ArenA al zes seizoenen op rij ongeslagen tegen de Eindhovense club, die op 30 januari 2008 voor het laatst wist te zegevieren (0-2) in het hol van de leeuw. De afgelopen zes jaar won Ajax vijf keer van de Eindhovenaren, die net als Ajax nog geen averij opliepen in het nog prille eredivisieseizoen.

De Boer maakt zijn borst nat voor PSV: "Ze maken een goede indruk. Ze hebben veel individuele kwaliteit in het elftal, met spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen. Maar wij gaan natuurlijk ook de goede kant op, al kan het altijd beter", aldus de trainer, die zal hopen dat Schöne zijn bloedvorm weer kan demonstreren. De Deense middenvelder maakte al drie doelpunten en leverde daarnaast twee assists.

PSV: meetmoment voor Depay en co

Een prima 1-3 overwinning bij Willem II werd opgevolgd door een eclatante zege op NAC Breda (6-1) en een degelijke winst op Shakhtyor Soligorsk (1-0) in de Europa League. De Eindhovenaren worden geprezen door de individuele klasse van hun smaakmakers en zijn misschien wel de grootste favoriet voor de titel. Dat willen ze laten zien in de ArenA.

Waar Ajax de beschikking over Schöne heeft, is de hoop bij PSV gevestigd op een andere uitblinker: Memphis Depay. De vleugelaanvaller, die furore maakte op het WK in Brazilië, heeft al vierde doelpunten en één assist achter zijn naam staan. Afgelopen week verlengde hij zijn verbintenis bij PSV tot medio 2018. Depay heeft een belangrijk doel: "Ik ben nog geen kampioen geworden in Nederland. Dat is voor mij een must. Daar gaan we voor."

PEC Zwolle en Groningen loeren ook op koppositie

De wedstrijd tussen Ajax en PSV begint om 16.45 uur en wordt gefloten door de Nederlandse toparbiter Björn Kuipers. Eindigt het duel onbeslist, dan kunnen FC Groningen (ADO Den Haag-uit) en PEC Zwolle (Vitesse-thuis) ook de nieuwe koploper kunnen worden. Beide ploegen verzamelden ook zes punten in hun twee duels en loeren zodoende op de status als koploper.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen