Arsenal moeizaam naar zeventiende CL-deelname op rij

27 augustus 2014, 22:42   Bijgewerkt: 27 augustus 2014, 23:30

Arsenal heeft zich voor het zeventiende seizoen op rij geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Woensdag werd kwalificatie afgedwongen met een 1-0 thuiszege op Besiktas, maar makkelijk ging het niet. De heenwedstrijd in Turkije was vorige week in 0-0 geëindigd.

Alexis Sanchez was de reddende engel voor manager Arsene Wenger en de zijnen. De van FC Barcelona overgenomen aanvaller maakte in de blessuretijd van de eerste helft het voor Arsenal verlossende doelpunt. De Chileen scoorde na voorbereidend werk van Jack Wilshere.

Net als een week geleden maakte Besiktas het Arsenal wel behoorlijk lastig. De equipe van de geschorste coach Slaven Bilic, een ronde eerder nog te sterk voor Feyenoord, had voor rust wellicht recht op een strafschop en werd daarnaast enkele malen gevaarlijk via Demba Ba. Zo kreeg de Senegalese spits, de beul van Feyenoord, in de slotfase zijn hoofd net niet tegen de bal om de gelijkmaker binnen te koppen.

Arsenal stond toen al een tijdje met tien man. Mathieu Debuchy kreeg in de 75ste minuut zijn tweede gele kaart na een overtreding op Mustafa Pektemek op het middenveld. Met een man minder hielden de Londenaren uiteindelijk wel stand in het eigen Emirates Stadium. Zij staan daardoor voor de zeventiende keer op rij in de poulefase van de Champions League. Voor Besiktas rest een plek in de groepsfase van de Europa League. Bij de Turken had de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup een basisplaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen