Pastoor wil weinig kwijt over situatie rond Van Basten

12 september 2014, 15:13

AZ speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, maar het gaat in aanloop naar het duel met de Friezen eigenlijk alleen maar over de perikelen rond trainer Marco van Basten. De coach ontbreekt al een tijdje bij de Alkmaarders wegen hartkloppingen en zou zijn trainerswerkzaamheden bij de club uit Alkmaar per direct neerleggen. Van Basten ontkende de berichtgeving omtrent zijn persoon. Zijn toekomst zal na het weekend duidelijk worden.

Alex Pastoor neemt voorlopig de honneurs waar vanwege de absentie van Van Basten. Men moet er niet raar van opkijken als hij binnenkort definitief het roer overneemt van de ontbrekende coach. Pastoor wil zelf niet reageren op de berichtgeving: "Ik sluit me aan bij het eerdere persbericht van de club. Na de wedstrijd tegen Heerenveen zal er een gesprek plaatsvinden met de directie, Marco en de dokter van AZ. Daarna zal de club met een verklaring naar buiten komen", stelt de assistent van Van Basten op de officiële clubsite.

De vervanger van Van Basten had het op zijn perspraatje liever over voetbal. "We moeten zaterdag drie jongens missen. Dat zijn zoals bekend Esteban, Steven Berghuis en Aron Jóhannsson. Verder is Markus Henriksen weer fit, nadat hij tweeënhalve week aan de kant heeft gestaan met een blessure", zegt de coach, die Steven Berghuis lang moet missen: "Mühren en Eli Babalj zijn de logische opties voor in de spits", geeft Pastoor aan.

Robert Mühren werd in de zomer overgenomen van FC Volendam. Pastoor is zeer te spreken over de aanvaller: "Het gaat goed met Robert. Hij geeft er blijk van technisch heel goed te zijn. Met links en rechts is hij heel vast in zijn passing. Verder heeft Robert een goede oriëntatie. Ja, daar zit wel muziek in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen