Koeman: "Zlatan heeft het bij Ajax heel moeilijk gehad"

16 september 2014, 09:37

Het Champions League-duel tussen Ajax en Paris Saint Germain van komende woensdag is niet alleen een mooi affiche. Het is ook het weerzien tussen de Amsterdamse club en Zlatan Ibrahimovic, de vedette van de Parijzenaars. Ronald Koeman werkte in 2001 als coach van Ajax samen met de Zweed en zag zijn ontwikkeling in een stroomversnelling terechtkomen.

"Hij heeft het bij ons heel moeilijk gehad als jonge spits, maar hij is nu een van de meest complete spitsen ter wereld", zegt de coach van Southampton in De Telegraaf. Koeman kan zich de start van Ibrahimovic bij Ajax nog goed herinneren: "Zlatan had het moeilijk met de manier waarop hij de rol van nummer 9 bij een club als Ajax moest invullen. Hij zat niet lekker in dat keurslijfsysteem (4-3-3) van Ajax. Hij is een spits, die zich helemaal niet laat vertellen waar hij moet lopen. Zlatan bepaalt zelf hoe hij in de aanval opereert."

Koeman geeft toe dat Ibrahimovic niet de ideale schoonzoon is, maar prijst zijn mentale weerbaarheid: "Wat me vanaf dag één aansprak was zijn verschrikkelijke winnaarsmentaliteit. Ja, ik had ook wel eens probleempjes met hem. Maar jonge gasten moet je soms bijsturen. Hij had toen nog niet de levenswijsheden die hij nu heeft. Zlatan doet nu meer voor zijn vak dan toen. Wij hebben hem destijds geholpen om zich te ontwikkelen. Aan die geweldige slingergoal tegen NAC kon je al zien dat hij een fantastische aanvaller zou worden. Daarom stond Juventus toen ook opeens op de stoep."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen