Verbeek: "Ik heb meer te doen met Pastoor dan AZ"

18 september 2014, 11:50

Tot veler verbazing maakte AZ donderdagochtend bekend dat Alex Pastoor per direct afziet van de functie als hoofdcoach van de Alkmaarse club. De trainer zou naar voren geschoven worden na het terugtrekken van Marco van Basten, maar legde een 'passende, sterk verbeterde aanbieding' naast zich neer. Gertjan Verbeek, die in het verleden zelf ontslagen werd in Alkmaar, denkt dat Pastoor niet zomaar de aanbieding naast zich neer heeft gelegd.

"Zoals ik Alex ken, heeft het niets te maken met het financiële aspect", reageert Verbeek tegenover VI op het verrassende nieuws uit Alkmaar. "Als je een aanbieding krijgt, kijk je naar het totale plaatje: visie, werkwijze, rolverdeling en dergelijke. Pastoor zou in één keer een heel andere rol bij AZ gaan bekleden", zegt hij.

"Zoals bekend is Alex een goede collega én vriend", vervolgt Verbeek. "In mijn periode als AZ-coach had ik hem graag als assistent willen aantrekken. Hij is ambitieus en het hoofdtrainerschap bij AZ was denk ik een droombaan voor hem. Gisteren spraken we elkaar nog via de sms. Alex vroeg of ik vandaag zin had in een ritje op de motor; nu begrijp ik waarom…"

Verbeek is niet gediend van de werkwijze van AZ: "Eerlijk is eerlijk, ik heb meer te doen met Pastoor dan AZ. Al langere tijd is het daar onrustig. Voor Pastoor waren de voorwaarden kennelijk niet goed genoeg. Ook over mijn ontslag moet ik nog steeds gissen naar de precieze reden. En nadien had je met Stewart en Dick Advocaat de nodige miscommunicatie, er werd niet helder naar buiten toe gecommuniceerd. Dat is geen goede zaak. Dat was vorig seizoen ook zo bij bijvoorbeeld SC Heerenveen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen