Ajax met 'killersmentaliteit' naar De Kuip: "Genieten"

18 september 2014, 15:20

Na een keurige 1-1 remise tegen Paris Saint Germain verlegt Ajax de focus naar komende zondag, als de klassieker tegen Feyenoord op het menu staat in De Kuip. Ajax-coach Frank de Boer kent geen angst voor de Rotterdamse formatie en wil dat gevoel overdragen naar zijn spelers. Hij wil een 'killersmentaliteit' zien bij zijn ploeg.

"Tegen mijn spelers zeg ik altijd dat ze van die sfeer moeten genieten", zegt De Boer op Ajax.nl over het fanatisme van de Feyenoord-aanhang. "Van die opgestoken vingers en van alles dat je krijgt toegewenst. Ik genoot daarvan als speler. Voor mij was het een extra stimulans", vervolgt hij. Met een killersmentaliteit moet het goed komen, zegt de keuzeheer van Ajax. Hij hoopt dat Nicolai Boilesen, die tegen PSG in de fout ging, dat ook oppakt: "Bij Nicolai proberen we die killersmentaliteit er al een tijd in te brengen. Hij zat ook heel erg met zijn fout. In de eerste helft heeft hij alleen maar aan dat moment gedacht", aldus De Boer.

Komende zondag neemt Ajax het op tegen Kenneth Vermeer, die afgelopen zomer de beladen overstap naar Feyenoord maakte. "Dat is een gesloten boek. Ik gun hem het allerbeste", stelt De Boer, die de transfer nog niet kan begrijpen: "Dit had ik nooit zien aankomen. Of ik hem begrijp? Zoals ik het nu bekijk, zou ik het zelf nooit doen. Maar Kenneth is niet de eerste en zal ook niet de laatste zijn. Misschien heeft hij het gevoel gehad dat hij in de positie zat dat hij geen keuze had. Kwalijk neem ik het hem niet. Hopelijk krijgt hij een mooi vervolg van zijn carrière. Dat is hem gegund na wat hij voor ons heeft betekend."

Hoe de opstelling van Ajax eruit zal zien maakt De Boer nog niet duidelijk. "Ik ben er zo goed als uit. Ik heb nog wel een paar dagen, maar meestal verandert er niet veel van wat ik direct in mijn hoofd heb", aldus de Ajax-trainer, die Nick Viergever wellicht op de plaats van Boilesen laat spelen en Lasse Schöne een paar week moet missen vanwege een liesblessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen