Ten Rouwelaar over derby: "De haat is een stimulans"

19 september 2014, 10:08

Vrijdagavond wordt de zesde speelronde van Eredivisie afgetrapt met een Brabantse derby. NAC Breda gaat op visite bij Willem II. Jelle ten Rouwelaar, de doelman van de Bredanaars heeft er zin in: "Je voelt dat het leeft in de regio."

Ten Rouwelaar weet na al veel derby's te hebben meegemaakt waar het om draait: "De strijd tussen beide steden. De haat en nijd die er over en weer is". De NAC-goalie zegt tegen BN De Stem dat hij zich verheugt op de confrontatie met de buren uit Tilburg. De enorme portie rivaliteit brengt het beste in hem naar boven. "Van de haat die je voelt, krijg ik juist een stimulans."

NAC zal ondanks haar jonge ploeg niet onder de indruk zijn van de vijandelijke sfeer in Tilburg, denkt Ten Rouwelaar: "Er zit genoeg schwung in dit elftal. De drukste baasjes bij ons de kleedkamer zijn juist die jonge gasten. Zij zijn diegenen die zich opzwepen aan de muziek. Isak (Ssewankambo), Adje (Tighaoudini) en Stipe (Perica) laten zich niet zo snel imponeren. Het zijn op hun eigen manier allemaal mannetjes die van aandacht houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen