Stewart: "Achteraf vind ik het niet erg dat Pastoor weigerde"

19 september 2014, 22:30

Earnest Stewart is blij dat Alex Pastoor geen hoofdtrainer van AZ is geworden. Volgens de technisch directeur van de Alkmaarse club is de oud-coach van onder meer Excelsior en NEC het lek naar De Telegraaf, al noemt Stewart het zelf een 'integriteitskwestie'.

De Telegraaf pakte vorige week vrijdag, een dag voor de thuiswedstrijd van AZ tegen SC Heerenveen, uit met het nieuws dat Marco van Basten vanwege de stress zou stoppen met zijn werkzaamheden in het AFAS Stadion. Dat bericht werd vanuit de club ontkend en begin deze week werd duidelijk dat Van Basten en Pastoor van positie binnen de technische staf zouden wisselen. De eerste was voortaan de assistent van de laatste, waar dat eerder omgekeerd was. Stewart had toen al zijn vermoedens over het lekken van Pastoor naar de landelijke krant.

"Op zondagavond heb ik Alex erop aangesproken. Vervelend, want je bent iemand aan het wantrouwen. Hij heeft dit toen ontkend. Dat artikel heb ik via twee mensen doorgestuurd gekregen. Eén keer met de aanhef Alex Pastoor en één keer waarbij de aanhef was weggehaald", zegt Stewart tegen Voetbal International. Inmiddels heeft hij geen twijfels meer. "Journalisten hoeven hun bronnen niet prijs te geven, maar dat hoeft ook niet. Ik weet het zeker."

Uiteindelijk ging het hoofdtrainerschap van Pastoor bij AZ niet door omdat beide partijen het niet eens konden worden over de arbeidsvoorwaarden. Stewart: "Hij heeft zijn werk als assistent goed gedaan. Vervolgens zijn we in gesprek gegaan over een rol als hoofdtrainer, met een contract voor een jaar en een verdubbeling van zijn salaris. Hij gaf aan dat hij het niet voor een jaar wilde doen. Daarna hebben we de aanbieding nog verbeterd, met een prima exit-regeling als wij zijn contract niet zouden verlengen. Hij zou dan het salaris als assistent nog een jaar meekrijgen. Achteraf vind ik het niet erg dat hij weigerde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen