Pellegrini hekelt Mourinho: "Chelsea speelt als kleine club"

22 september 2014, 00:08

Manuel Pellegrini had na afloop van Manchester City-Chelsea geen goed woord over voor collega José Mourinho. De trainer van The Citizens meent dat de Portugees Chelsea laat spelen als een "kleine club" en vond dat zijn ploeg meer verdiende in het onderlinge duel. "Dit is niet het resultaat waar we op hoopten, we verdienden meer. Deze wedstrijd leek erg op die tegen Stoke City (1-0 nederlaag, red.)", aldus Pellegrini na het 1-1-gelijkspel.

"Ze stonden constant met tien man op eigen helft, scoorden uit een counter en bleven tot het laatst verdedigen. Deze uitslag geeft de verhoudingen tussen beide teams gedurende negentig minuten niet goed weer."

Chelsea kwam pas beter in de wedstrijd na de rode kaart van Pablo Zabaleta. "Zolang we nog met elf man op het veld stonden, bleven we dezelfde speelwijze hanteren. Ik vind het belangrijk om als een topclub te spelen, niet als een kleine club. Ik zou daarmee niet kunnen leven. Wij zullen dit met dezelfde ambitie blijven uitvoeren. En het zal lastig zijn om ons te verslaan."

Pellegrini was wel lovend over Frank Lampard, die zijn oude club pijn deed door de gelijkmaker op het scorebord te zetten. "Dat soort dingen gebeurt in het voetbal, ik rekende er al op. Misschien vond hij het niet leuk om te scoren tegen een club die zo belangrijk is voor hem, maar hij is erg professioneel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen