Koopman: "RKC moet weer vanaf nul beginnen"

Ger
24 september 2014, 14:23

RKC Waalwijk incasseerde dinsdagavond in de KNVB Beker een nieuwe dreun. De Brabantse ploeg - in de Jupiler League al slecht van start gegaan - werd uitgeschakeld door de amateurs van HHC Hardenberg.

"Weinig trainers zouden dit volhouden. Ik wist dat het moeilijk zou worden. Maar dat de situatie zo slecht zou zijn, had ik niet kunnen denken", verzucht trainer Martin Koopman tegenover de NOS. Hij zou dit seizoen eigenlijk als een Engelse manager fungeren bij RKC. "Ik zou Rob Maas en Roy Hendriksen begeleiden. Maar zij zijn inmiddels vertrokken en mijn rol werd dus al snel anders. Daarnaast ging ook hoofdscout Janus van Gelder weg (Vitesse, red.). Dat zorgde organisatorisch voor een nieuwe situatie."

De selectie onderging bovendien ook de nodige mutaties. "Er zijn 23 spelers weggegaan en in de voorbereiding op het seizoen vertrokken nog eens zeven basisspelers. Neem Sander Duits en Robert Braber. Zij hebben de hele voorbereiding meegedaan. Het systeem was op hun afgestemd. Maar net voor de transferdeadline waren ze vertrokken", aldus Koopman.

"De buitenwacht en de pers moeten zich realiseren dat dit niet meer het RKC is van voorheen. We moeten helemaal opnieuw beginnen, vanaf nul. Met een jonge, frisse ploeg naar de toekomst toewerken. Dat gaat tijd kosten. En we zullen moeten accepteren dat we pijnlijke nederlagen lijden, zoals tegen HHC. Dat is moeilijk als prof, want niemand wil verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen